Expoziție de pictură românească contemporană la Aarhus

Expoziție de pictură românească contemporană la Aarhus

Foto: ICR

La data de 4 septembrie 2017, începând cu orele 16.00, Institutul Cultural Român din Stockholm și Ambasada României la Copenhaga, în colaborare cu Asociația Soleil de L`Est, vor inaugura o expoziție de pictură românească contemporană găzduită de Primăria din Aarhus. Expoziția cuprinde lucrări semnate de artiştii români Cosmin Fruntes, Nicolae Iorga, Dorin Baba, Ion Atanasiu-Delamare, Corneliu Vasilescu, Mariana Cinteanu, Călin Beloescu, Nicolae Groza, Dan Hatmanu și Suzana Fântânariu.

În deschiderea vernisajului, la sediul Primăriei Aarhus, Ambasadorul României în Danemarca, Alexandru Grădinar, va susține un scurt discurs introductiv, iar preşedintele Asociaţiei Soleil de l’Est, Michel Gavaza, va prezenta publicului detalii despre expoziţie şi artişti. Intrarea este liberă, exponatele fiind disponibile pentru vizionare la sediul Primăriei din Aarhus, în perioada 4-15 septembrie, între 10.00 și 18.00.

Evenimentul se înscrie în seria de acțiuni de marcare în acest an a centenarului de relații diplomatice româno-daneze și de reprezentare a României în contextul celebrării municipalității Aahus – Capitală Culturală Europeană 2017.

Asociaţia Soleil de l’Est are o tradiție de peste două decenii în promovarea schimbului cultural între statele est-europene şi a creației artistice din acest spaţiu la nivel internațional prin vernisaje în întreaga Europă. Aceasta este prima expoziție realizată de Asociația Soleil de l’Est în Danemarca.