Expoziţie foto – Contribuția militarilor români în teatrele de operații NATO

Expoziţie foto – Contribuția militarilor români în teatrele de operații NATO

A Romanian Army B33 (8X8) Armored Personnel Carrier (APC) leads a convoy of multi-national vehicles from Kandahar Airfield to Kabul, the capital of Afghanistan. The purpose of the convoy is to gather information and to help with a road reconstruction project in Afghanistan during Operation ENDURING FREEDOM.

Summit-ului NATO, organizat în capitala poloneză, prilejuieste deschiderea expoziţiei de fotografie având ca temă contribuția militarilor români în teatrele de operații NATO, pe parcursul celor 12 ani de prezenţă românească în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.Fotografiile, puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale din România, vor fi expuse în aer liber, sub forma unor planşe de mari dimensiuni, surprinzând momente semnificative şi contexte diverse, militare şi sociale, din realitatea cotidiană a militarilor români, aflaţi în misiuni NATO.

În 2016 se împlinesc 12 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică. În ultimul deceniu, țara noastră contribuie la capacitatea NATO de a asigura securitatea globală în faţa unor ameninţări diverse (militare, cibernetice etc.), de a participa la procesul de reconstrucţie în anumite zone de conflict şi la reformarea conceptuală a organizaţiei.

În contextul evoluţiilor complexe de securitate în vecinătăţile Estică şi Sudică ale NATO, ul din iulie 2016 va reprezenta un reper pentru solidaritatea Aliată. Contextul reunirii la Varşovia a delegaţiilor oficiale şi a celor mai înalţi reprezentanţi de stat ne oferă, prin această expoziţie, un prilej însemnat de a scoate în evidenţă aportul şi succesele româneşti din domeniul securităţii, de asemenea viziunea pe care o are România asupra statutului său de membru al Alianței. Expozitia este organizată de Institutul Cultural Român de la Varșovia în colaborare cu Ambasada României.