FADERE cere intervenția Guvernului în problema limitării ajutoarelor pentru copiii imigranților europeni

FADERE cere intervenția Guvernului în problema limitării ajutoarelor pentru copiii imigranților europeni

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) cere Guvernului României să intervină și să atace hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) conform căreia Marea Britanie are dreptul să limiteze ajutoarele sociale oferite copiilor imigranților europeni aflați pe teritoriul ei.

Marea Britanie a cerut Uniunii Europene dreptul să nu acorde ajutoare sociale și alocații copiilor care nu sunt pe teritoriul ei, chiar dacă părinții lor lucrează acolo. Guvernul de la Londra a prezentat și alte idei care ar înăspri viața emigranților din Marea Britanie. S-a vorbit chiar de posibilitatea ca noii veniți să nu primească ajutoare sociale o perioadă de 4 ani.

“Este evident că aceste măsuri sunt destinate în mod special românilor, că au un caracter discriminatoriu și că dacă vom permite aplicarea lor, s-ar putea ca și alte state din UE să urmeze exemplul britanic. În acest caz, toți cei 3,5 milioane de români care au ales să lucreze în țările UE ar putea fi afectați.”, potrivit unui comunicat al FADERE.

Asociația mai reclamă faptul că, în multe cazuri, românii care locuiesc în țările Uniunii Europene sunt supuși abuzurilor țărilor de rezidență.

Nu suntem europeni de mâna a doua. Toate guvernele țărilor în care trăim ne lăuda în public și susțin că prin prezența și prin munca noastră serioasă aducem foarte multă bogăție țărilor lor. În schimb, tac atunci când li se atrage atenția că unele legi ale lor sunt discriminatorii și încalcă drepturile românilor“, a declarat Daniel Țecu președintele FADERE.