Familia Chiriţă a câştigat procesul cu Protecția Copilului din Anglia

Familia Chiriţă a câştigat procesul cu Protecția Copilului din Anglia

Sursă foto: danielvla.wordpress.com

Soţii Chiriţă, români plecați în Marea Britanie, au reuşit să îşi aducă acasă fiul de 7 ani, după aproape trei luni de când a fost preluat de autorităţile britanice, măsură survenită după ce părinţii au fost acuzaţi de rele tratamente aplicate copilului, pe corpul acestuia descoperindu-se o vânătaie.

Mihaela Chiriță (mama băiatului) a publicat, în data de 1 februarie, un mesaj pe contul de facebook, prin care anunță că lotul familiei s-a reîntregit cu ajutorul sprijinului din partea avocatului ales să îi reprezinte:

Multumim din suflet domnului Avocat Emil Mihai Lixandru, pentru succesul de azi! Un om cu un suflet mare și un avocat de succes, care a fost trimis de bunul Dumnezeu să ne apere, protejeze și să ne unească familia! Mulțumim din suflet bunului Dumnezeu care a fost alături de noi! Mulțumim tuturor oamenilor care s-au rugat pentru noi și ne-au fost alături!„, a scris mama lui Darius pe facebook.

Potrivit Observatorul de Prahova, momentele neplăcute prin care au trecut cei doi prahoveni, stabiliți de aproape doi ani de zile într-un oraș din Anglia, au început  în luna noiembrie, când asistenții sociali au decis să ia copilul după o reclamație venită din partea directorului școlii unde învăța Darius.

Profesorul a remarcat o rană  pe care Darius o avea la gură şi a suspectat imediat că băiatul este maltratat de părinți, solicitând intervenția asistenților de la Protecția Copilului din Anglia, iar aceștia din urmă au luat decizia  de a prelua băiatul din familie.

Ulterior, s-a ajuns la concluzia că rana de la gură fusese făcută în timpul unei hârjoneli cu tatăl său, nici vorbă de vreo acțiune violentă, doar că acest aspect nu a contat pentru Protecția Copilului din Anglia.

Pentru că singura posibilitate de a-l aduce pe Darius acasă a fost acțiunea în instanță, soții Chiriță au apelat la un avocat vorbitor de limba română și au deschis procesul, pe care după trei luni de zile l-au şi câştigat.