Acasă Canada Fanfara Ciocârlia – la Montréal

Fanfara Ciocârlia – la Montréal

Festivalul de jazz de la Montréal va avea în acest an pe afiş şi o trupă românească. Este vorba de fanfara Ciocârlia (din Zece Prăjini, ju­deţul Iaşi), care va susţine două concerte gratuite, în data de 4 iu­lie. (Deşi nu este chiar o trupă de jazz, formaţia are şi piese apropiate acestui gen muzical.)

Managerul formaţiei, Henry Ernst, contactat în Germania de publicatia canadiana paginiromanesti.ca, spune că spectacolele de la Montréal fac parte dintr-un mega-tur­neu, de 15 concerte, pe care fanfara îl va între­­prinde în Canada şi SUA.

“Vor fi prezenţi doisprezece instrumentişti, iar concertele de la Montréal vor dura câte o oră. De obicei, spectacolele fanfarei Ciocârlia durează aproximativ două ore, dar programul nostru, ca şi al festivalului, este foarte strâns, motiv pentru care vom oferi două concerte de câte o oră”, ne-a declarat Henry Ernst.

De la Montréal, fanfara va pleca în Ontario (Toronto şi London), după care va trece în SUA. La finalul turneului, formaţia va reveni în Canada (la Calgary), pentru a participa la un festival… folk.

Concertele “Ciocârliei” de la Montréal vor avea loc pe 4 iulie, la orele 21.00 şi respectiv 23.00, pe scena TD, situată în Place des Festivals, la intersecţia bulevardului Maisonneuve cu strada Jeanne-Mance.

Articolul precedentRomânii au, oficial, ambasador în Canada
Articolul următorSpectacolul „Suzana” medaliat cu bronz la Festivalul Internaţional de Radio de la New York