FDA a aprobat primul medicament injectabil cu acțiune prelungită care previne HIV

FDA a aprobat primul medicament injectabil cu acțiune prelungită care previne HIV

DISTRIBUIȚI

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat primul medicament injectabil care previne HIV. În plus, acțiunea acestuia este mult mult prelungită față de cea a medicamentelor, acesta fiind și principalul său avantaj.

Medicamentul injectabil, numit Apretude, oferă o alternativă la pastilele zilnice pentru prevenirea HIV, cum ar fi Truvada și Descovy.

Pentru a oferi protecție, primele două injecții trebuie făcute la un interval de o lună, după care, următoarele, la o distanță de câte două fiecare, arată IFL Science.

„Această injecție, administrată la fiecare două luni, va fi esențială pentru abordarea epidemiei de HIV în SUA, inclusiv pentru a ajuta persoanele cu risc ridicat și anumite grupuri în care respectarea tratamentelor zilnice a fost o provocare majoră sau nu o opțiune realistă”, a explicat dr. Debra Birnkrant.

Nu mai puțin de două studii clinice sugerează că Apretude reduce riscul de infecție cu HIV mai eficient decât pastila zilnică Truvada.

Începând cu 20 decembrie 2021, Apretude a fost aprobat pentru utilizare la adulții și adolescenții cu risc care cântăresc cel puțin 35 de kilograme, conform declarației FDA, citată de Spotmedia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.