FEST-FDR 2020, festival dedicat dramaturgiei românești

FEST-FDR 2020, festival dedicat dramaturgiei românești

            Teatrul Național din Timișoara(TNT) prezintă publicului timișorean  cea de-a XXV-a ediție a celui mai important festival dedicat dramaturgiei românești, plasate în context european, Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR). Așadar, indiferent de contextul actual creat de pandemie, timișorenii se vor putea bucura de festivalul cu tradiție la începutul lunii septembrie, în deschiderea stagiunii 2020 – 2021.

La ediția din acest an, Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești va avea o nouă formulă. Astfel, TNT va uni o serie de spectacole ale teatrului, repaginate în aer liber, cu selecția națională de spectacole a FEST-FDR pe noua scenă de teatru în aer liber creată de Teatrul Național în acest scop, în Parcul civic, în jurul Sălii 2.

De asemenea, scopul festivalului din acest an, în această nouă formulă, este de a transforma Naționalul din Timișoara în epicentrul teatrului românesc.

Primele spectacole ale lunii septembrie sunt programate după cum urmează: marți, 1.09 și miercuri, 2.09, ora 20, Aeroport de Ștefan Caraman, regia artistică Ion-Ardeal Ieremia; sâmbătă, 5.09 și duminică, 6.09, M-am hotărât să devin prost după Martin Page, regia artistică Antonella Cornici; marți, 8.09 și miercuri, 9.09, Cloaca de Maria Goos, regia artistică Mihaela Lichiardopol.

„Totodată, FEST-FDR, astfel contextualizat, va reprezenta o necesară gură de oxigen atât pentru iubitorii de teatru, cât și pentru artiști, sufocați cu toții de o realitate profund constrângătoare și, ca atare, FEST-FDR va relansa afectiv, intelectual și emoțional spiritul individului ca parte a comunității”, spun cei de la TNT.

Evenimentul este susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara și va respecta toate normele de siguranță și protecție împotriva Covid-19,

Bilete se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com. Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic) se vor redeschide începând de vineri, 21.08.2020, având orarul de funcționare între orele 11 și 19, de marți până duminică.