Festival de Aforisme pentru românii de pretutindeni

Festival de Aforisme pentru românii de pretutindeni

Dacă sunteţi pasionaţi de aforisme, atunci o să vă bucure vestea că în România, la Tecuci, va fi organizat primul Festival Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni. Este vorba despre un nou festival care va avea loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, în primul weekend din octombrie.

Concurenții care doresc să participle trebuie să trimită câte un grupaj de 50 de aforisme  şi un micro C.V. (în limba română), până la data de 15 iunie 2017, pe adresa de email al fundaţiei.

Organizatorii anunță că lucrările vor fi publicate în prima antologie a festivalului, care va fi trimisă şi online tuturor participanţilor la concurs. De asemenea, premianţii vor fi invitaţi să participe la festivitatea din  5–7 Octombrie 2017, care va avea loc la sediul Fundatiei Pelin din Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 60 , jud. Galaţi, cazarea şi masa fiind asigurate de organizatori.

La eveniment vor lua parte şi invitaţi de seamă, precum Acad. dr.Naji Naaman, Valeriu Butulescu şi Alina Breje.

Acad. dr.  Naji Naaman  – Nascut la Harissa (Liban) in 1954, pe 19 mai, este un umanist, scriitor si promotor al culturii, cu mai mult de 75 de titluri, inclunzând câteva opere literare, el este tradus  în 43 de limbi și dialecte.  Este doctor în drept și decorat de the IOISCW  2014, Membru al Academiei Arabe de Cultură, câștigător al Marelui Premiu Internațional de Poezie 2002, The Premi International Catalunya (2004) , decorat în 2015 de președinte Armeniaei, Serzh Sargsyan.

Valeriu Butulescu  – poet, prozator, traducător şi autor de aforisme. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat treizeci de volume de eseuri, poezie, teatru, traduceri. O largă popularitate au câştigat aforismele sale, fiind traduse şi publicate în cincizeci de limbi şi apreciate de mari personalităţi şi preşedinţi de state. A scris şi a publicat unsprezece piese de teatru, dintre care opt i-au fost puse în scenă.

Alina Breje – ziaristă, traducătoare literară și scriitoare. A tradus în limba italiană pe unii dintre cei mai cunoscuți scriitori români, motiv pentru care a obţinut Premiul de Excelenţă din partea Ministerului Culturii – pentru promovarea culturii române în străinătate. A reprezentat România la Salonul Internațional de Carte de la Torino (2013).  Aforismele sale au fost publicate în diferite antologii din țară și din străinătate. Pentru aforismele sale a primit Premiul de Creativitate la Concursul internaţional de literatură „NAJI NAAMAN”, Liban (2013).