Festival de cultură românească în inima capitalei europene

Festival de cultură românească în inima capitalei europene

A doua ediție a Festivalului EuRoCultura prilejuiește, la începutul lunii octombrie, în sălile si spațiile de la Bozar si la Galeria MB-XL descoperirea și redescoperirea unei părți din cultura, tradiția și istoria românească prin teatru, film, muzică, design și literatură!

Festivalul EuRoCultura 2016, eveniment major al culturii românești se va desfășura în perioada 9 – 13 octombrie, în spațiile de la BOZAR (Salle M, Sudio, Fumoir) și la Galeria MB-XL (Chaussée de Boondael 537) sub egida europarlamentarului Mircea Diaconu, organizat de European Artists Management și cu susținerea Institutului Cultural Român.

Artiștii români prezenți la ediția din acest an a festivalului sunt David Sandu – creator de bijuterie contemporană, cunoscut la nivel internațional, și studenții lui din cadrul grupului ASSAMBLAGE, premiați la LONDON FASHION WEEK 2016, sculptorul George Pavel, violonistul Alexandru Tomescu și pianista Claudia Bara, actorii Teatrului „Ion Creangă” din București cu „SPAIMA ZMEILOR”, o producție minunată de music-hall pentru cei mici și cei mari (de la 6 la +80 de ani).

De asemenea, în cadrul festivalului va fi prezentată o serie de filme reprezentative ale cinematografiei românești și o întâlnire cu celebrii regizori Dan Pița, Șerban Marinescu, Laurențiu Damian, Andrei Cohn, o întâlnire cu Peter Hurley și prezentarea cărții sale „Drumul Crucii”, o producție teatrală excepțională a Teatrului „L.S. Bulandra” București, spectacolul „MARMURĂ” de Iosif Brodski, care are ca protagoniști doi monștri sacri ai teatrului românesc Victor Rebengiuc și Marian Râlea.

Nu în ultimul rând, la Galeria MB-XL va avea loc o expoziție remarcabilă a pictorului Alexandru Cînean, inspirată de producția „Faust” de Goethe în regia lui Silviu Purcărete și realizată la Teatrul „Radu Stanca” Sibiu.

Partenerii festivalului sunt RomBel, TAROM, FOODEX, Ecomuzeu Maramureș și MaraConstruct.