Festival multicultural în aer liber, Strada de C’Arte, ediția a VI-a

Festival multicultural în aer liber, Strada de C’Arte, ediția a VI-a

În perioada 20-24 septembrie, va avea loc cea de-a VI-a ediţie a celui mai mare festival multicultural în aer liber, Strada de C’Arte. Evenimentul este organizat de  Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”  în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.

Această ”cameră urbană culturală” include cărţi, pictură, desen, concerte de jazz şi blues, filme, muzică clasică, spectacole de pantomimă, spaţii de relaxare, sesiuni de lectură şi poezie, dezbateri, expoziţii unice de artă la care participarea este gratuită.

Arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I se transformă în scenă pentru târgul de carte care strălucește grație APLER, dar și al unor concerte de excepție. Festivalul  se adresează tuturor vârstelor, micuții având parte de multe evenimente dedicate, pe Strada Copiilor, organizată în parteneriat cu Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă.

Ediția a VI-a a festivalului oferă vizitatorilor o atmosferă seducătoare generată de spectacolul culturii prin cele 7 proiecții de film (documentar și artistic), 6 evenimente de carte, 5 concerte, 4 expoziții, 3 dezbateri, 2 spectacole de teatru și 1 parteneriat educațional, toate acestea oferite împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române într-un maraton regal al toamnei!”, afirmă  inițiatoarea festivalului Mireille Rădoi, director general al BCU ”Carol I”.