Festivalul de film Cinefemina

Festivalul de film Cinefemina

DISTRIBUIȚI

Festivalul de film Cinefemina se va desfăşura în perioada 7 – 10 iulie la Bucureşti, evenimentul dorindu-se a fi o recunoaştere a excelenţei artistice a femeilor din industria cinematografică europeană – regizoare, scenariste, producătoare, care au contribuit prin creaţia lor la consolidarea egalităţii de gen în acest domeniu.

Potrivit organizatorilor, statisticile recente indică faptul că numărul regizoarelor a crescut semnificativ în ultimii zece ani, deşi reprezentarea femeilor în industria cinematografică, mai ales în cea din România, continuă să fie redusă. Dacă la absolvire tinerele şi tinerii regizori de film intră în activitate în număr aproape egal, ulterior cifrele arată o rată ridicată de abandon a femeilor în exercitarea acestei profesii.

„Cinefemina a luat naştere din dorinţa de a promova viziunile şi creaţiile artistice ale cineastelor europene. Dorim să aducem în prim plan teme importante precum valorile feminine din lumea artistică, inegalitatea de gen şi de şanse din industria de film, dar şi să combatem stereotipurile din societate”, a declarat Therese Hyden, Ambasadorul Suediei la Bucureşti.

Cinefemina propune la ediţia din acest an o selecţie de 11 filme realizate de regizoare din Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Polonia, România, Spania, Suedia şi Turcia, în programul de anul acesta găsindu-se filme documentare şi filme de ficţiune diferite ca mod de concepţie şi de realizare, cu maniere de abordare complexe.

„Am susţinut acest festival din dorinţa de a favoriza o schimbare de perspectivă asupra vulnerabilităţilor, cât priveşte femeile-regizor. Vocile articulate ale regizoarelor prezente în această ediţie Cinefemina, dar şi profunzimea discursului lor artistic intră într-un dialog, care, sperăm noi – să insufle mai mult curaj în comunitatea femeilor din industria de film din România, de a-şi duce mai departe ideile şi pregătirea profesională”, a menţionat şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Evenimentul este organizat de EUNIC România prin Ambasada Suediei la Bucureşti, în parteneriat cu Ambasada Spaniei, Delegaţia Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Turc Yunus Emre, Institutul Francez, Institutul Goethe şi Institutul Polonez, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Biletele se pot achiziţiona direct de la Cinema „Elvire Popesco” sau online

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.