Acasă Cultura / Culte Festivalul Internațional de Poezie București

Festivalul Internațional de Poezie București

Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române organizează a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB), care va avea loc în perioada 13-19 mai, în 16 spații din Capitală.

Biblioteca Metropolitană București (BMB) este partener în acest proiect cultural alături de alte instituții de cultură bucureștene.

În Sala Auditorium a Sediului central al BMB, Str. Tache Ionescu, nr. 4, în perioada 14-17 mai, în zilele de marți, miercuri și vineri începând cu ora 16.00, iar joi începând cu ora 14:00, vor avea loc recitaluri publice de poezie reunind scriitori români, nume de primă mărime ale literaturii noastre contemporane, astfel publicul bucureștean având posibilitatea de a se întâlni „face to face” cu personalități ale vieții culturale, de a împărtăși idei, valori comune și de a învăța despre importanța culturii și a poeziei în dezvoltarea armonioasă și temeinică a unei societăți.

Activitățile desfășurate la BMB timp de patru zile vor atrage un număr sporit de iubitori ai cărții, care vor lua astfel contact cu oferta și programele Bibliotecii Metropolitane București, fiind o modalitate de promovare a imaginii BMB, dar și de a atrage noi membri.