Festivalul Muzicii Maghiare dedicat tinerilor muzicieni din România

Festivalul Muzicii Maghiare dedicat tinerilor muzicieni din România

DISTRIBUIȚI

Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti organizează a XVII-a ediţie a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, o formă de popularizare a literaturii muzicale clasice maghiare dedicat tinerilor muzicieni din România, care se angajează să interpreteze şi piese semnate de compozitori maghiari. Festivalul se desfăşoară în perioada 10-13 mai 2021, în primele trei seri măsurându-şi talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timp, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau duouri (exclus concerte).

Înscrierile se fac până luni, 3 mai 2021 la Institutul Maghiar din Bucureşti, la sediul din str. Gina Patrichi nr. 8, Bucureşti, cod poştal 010449, expediind prin poştă sau pe cale electronică (bumkk@bumkk.ro):

  • curriculum vitae artistic (nu europass!), ce trebuie să conțină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx
  • înregistrarea pieselor din repertoriu (în format video), pe baza căreia va avea loc preselecţia şi care pot fi folosite pentru o eventuală ediţia online în cazul în care normele de igienă sanitară din momentul respectiv ne-ar împiedica în organizarea live a festivalului.

Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de 5 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent.

Nu se percepe taxă de participare!

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate, precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.
Începând cu ediţia din 2017 decernăm, împreună cu Fundaţia ACCUMM, şi premiul In memoriam Ludovic Bács, câştigătorul acestui premiu fiind invitat să susţină la Institut recitalul care se va organiza în memoria dirijorului Ludovic Bács, în luna ianuarie a anului următor.
Începând cu ediţia din 2019 Academia IConArts oferă bursă unui tânăr interpret (violonist, chitarist, percuţionist sau violoncelist) în vederea participării la masterclassuri timp de 10 zile, organizate în cadrul academiei, în Transilvania.

Ediţia din acest an este dedicată personalităţii lui Liszt Ferenc, cu ocazia împlinirii a 210 ani de la naşterea sa, şi în acelaşi timp ne raliem Anului Cziffra György inclus în aniversările internaţionale ale UNESCO, evocând personalitatea acestui pianist virtuoz care pe drept cuvânt poate fi numit urmaşul lui Liszt nu doar pentru interpretările sale extraordinare în ce priveşte creaţia lisztiană, dar şi datorită improvizaţiile şi parafrazelor sale demne de maestrul său spiritual.
Şi în această ediţie aşteptăm votul spectatorilor, căci ei decid pe cine vor revedea, reasculta în cadrul unui recital integral la institutul nostru în ajunul Crăciunului.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) sau în situaţia unei interdicţii de carantină online, pe pagina de facebook a institutului, în zilele de luni, marți şi miercuri, 10-12 mai 2021, începând cu ora 18.00.
Festivitatea de premiere și concertul de gală vor avea loc joi, 13 mai.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.