Acasă Stiri Festivalul ,,Zilele Basarabiei”, la Galați

Festivalul ,,Zilele Basarabiei”, la Galați

Cristofor Aldea-Teodorovici va fi prezent în data de 27 martie, începând cu ora 19,00, pe scena Teatrului Fani Tardini din Galaţi, într-un concert care marchează aniversarea Centenarului Unirii Basarabiei cu România. 

Concertul are loc în cadrul Festivalului ,,Zilele Basarabiei”. Trupe cunoscute pe ambele maluri ale Prutului vor aduce în atenția publicului tânăr din Galați semnificația datei de 27 martie 1918.
Evenimentul este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Liga Studenţilor din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” din Galaţi și Casa de Cultură a Studenților din Galați.

Proiectul are drept scop promovarea identității naționale și a valorilor culturale comune ambelor maluri ale Prutului, cu accent pe tânăra generație, care prin educație și cultură își poate păstra identitatea națională, istoria și valorile spirituale românești.

Cristofor-Aldea Teodorovici este un apreciat și cunoscut cantautor român basarabean, fiul regretaţilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici şi continuator al cântecelor patriotice româneşti ale părinţilor săi.

Articolul precedentRomânii din Marea Britanie, așteptați la primul atelier legislativ organizat în Londra
Articolul următorLansarea Ediției ”Centenar” a programului „Descoperă și Cunoaște România”