“Fiii Putnei”, concert în Piaţa Starometska din Praga

“Fiii Putnei”, concert în Piaţa Starometska din Praga

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Institutul Cultural Român de la Praga susține concertul grupului folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei” în Piaţa Starometska din Praga.

Astfel, luni, 4 decembrie 2017, ora 17:00, Imnul de Stat al României va răsuna în Piaţa Starometska, unde vor fi interpretate și cântece semnificative pentru istoria şi cultura română.

Concertul va fi completat de festivitatea oficială de aprindere a bradului de Crăciun din centrul oraşului care însoţeşte Târgul de Crăciun din Praga, unul dintre cele mai frumoase din Europa şi din lume.

1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România la 1 august 1990 pentru a sărbători cel mai important eveniment din istoria României – unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România care a avut loc în urma Proclamaţiei de la Alba Iulia în 1918.

Înfiinţat în luna decembrie a anului 2012, grupul vocal-instrumental “Fiii Putnei” din Suceava este format din elevi şi studenţi şi este condus de părintele profesor Bogdan Vasile Negrea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.