Film românesc, în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo

Film românesc, în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo

”Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, debutul în lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 11 – 18 august. În competiţia de la Sarajevo au fost incluse şapte lungmetraje din ţări precum Albania, Bulgaria, Turcia şi Grecia. Pelicula semnată de Pârvu va fi prezentată aici în premieră mondială.

Filmul, cu Şerban Pavlu în rol principal, spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv, care ştie că în această situaţie va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetiţa pe care a avut-o timp de opt ani în asistenţă. Ca să o păstreze acasă şi să poată depune el dosarul pentru asistenţă, Doru trebuie să facă rost de bani.

Din distribuţia peliculei mai fac parte actorii Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Aştilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mihai Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimişi, Costel Caşcaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu şi Ana Radu.

”Este o poveste la care m-am gândit timp de mai mulţi ani: relaţia dintre părinte şi copil este un subiect universal, dar când vine vorba despre adopţie, dragostea părintelui poate atinge un nivel mult mai intens.  Cred că, după ce vor vedea acest film, oamenii se vor gândi mai mult la relaţia pe care o au cu copiii lor, la sacrificiile, alegerile şi opţiunile pe care le dă viaţa”, a transmis Pârvu, care semnează şi scenariul.

Pelicula a fost filmată, timp de 23 de zile, la Cetăţeni, Câmpulung Muscel, iar regizorul Cristian Mungiu a fost implicat în proiect privind dezvoltarea scenariului şi montajul.