Filmul Ana, mon amour în premieră la Stockholm

Filmul Ana, mon amour în premieră la Stockholm

Foto: ICR

ICR Stockholm prezintă, în colaborare cu Biblioteca de Muzică și Film din cadrul Konserthuset Stadsteatern, premiera la Stockholm a filmului românesc Ana, mon amour (r. Călin Peter Netzer, 2017). Vizionarea va avea miercuri, 25 aprilie 2018, începând cu orele 18.30, la cinematograful Klarabiografen, iar intrarea este liberă.

Filmele româneşti s-au aflat în atenţia criticilor internaţionali şi au fost cap de afiş la cele mai importante festivaluri. În doar un deceniu (2001- 2011) cinematografia română a devenit una dintre cele mai interesante din Europa.

Vizionarea filmului face parte din proiectul Noua cinematografie europeană, o iniţiativă a Biblitecii de Muzică şi Film din cadrul Kulturhuset Stadsteatern, menită să prezinte publicului suedez temele actuale ale cinematografiei contemporane europene. Astfel, în prima parte a acestui an sunt prezentate filme recente din Germania, Franța, Spania și România. Care sunt aşa-zisele caracteristici ale acestui “nou val”? Ce teme și ce povești sunt evidențiate? Ce au în comun filmele europene actuale și cum sunt realitățile Europei de astăzi transpuse pe ecran de către cineaști, indiferent de originea lor? Aceste întrebări reprezintă punctul de plecare al evenimentului din Stockholm.

Vizionarea filmelor este precedată de o scurtă introducere despre cinematografia actuală din fiecare din aceste țări.

Filmul Ana, mon amour (2017), o co-producție franco-română în regia lui Călin Peter Netzer, a fost distins cu premiul Ursul de Argint la cea de-a 67-a ediţie a Berlinalei șieste analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.