Acasă America de Nord Florin Cîțu a discutat despre programul Visa Waiver pentru România

Florin Cîțu a discutat despre programul Visa Waiver pentru România

0
Florin Cîțu a discutat despre programul Visa Waiver pentru România

Preşedintele Senatului României, Florin Cîţu, aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, cu care a discutat despre importanţa României în NATO, consolidarea capabilităţilor de apărare şi programul Visa Waiver.

„Astăzi (n. r. marți, 29 martie) sărbătorim 18 ani de apartenenţă la NATO. Anul acesta sărbătorim, de asemenea, 25 de ani de Parteneriat strategic cu SUA. Discuţie sinceră cu preşedintele Camerei, Nancy Pelosi, despre importanţa României în cadrul alianţei, despre programul Visa Waiver pentru România şi despre consolidarea capabilităţilor noastre de apărare”, a scris Cîţu pe Facebook.

El a menţionat că, împreună cu oficialul american, a căutat „noi oportunităţi de dezvoltare economică pentru prosperitatea ţărilor noastre, care să ţină cont de dinamica regională actuală”.

Preşedintele Senatului efectuează, împreună cu o delegaţie de parlamentari, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, până pe 30 martie, având întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi ai comunităţii româneşti din zonă.