Florin Niculescu sărbătoreşte 25 de ani de carieră muzicală printr-un spectacol de...

Florin Niculescu sărbătoreşte 25 de ani de carieră muzicală printr-un spectacol de jazz la Bruxelles

Sursă foto: adevarul.ro

Violonistul Florin Niculescu  va concerta în cadrul River Jazz Festival din Bruxelles (13-28 ianuarie 2017), alături de Darryl Hall (basist newyorkez de jazz) și Hugo Lippi (chitarist britanic ), moment artistic-muzical reunit sub  numele de  Florin Niculescu Trio.

Spectacolul va avea loc vineri, 27 ianuarie, la Théâtre Marni, eveniment cu dublă semnificaţie pentru artist, deoarece, pe lângă faptul că acest concert este dedicat idolului său Stéphane Grappelli (1908-1997), violonistul român sărbătorește în acelaşi timp 25 de ani de carieră muzicală.

Vin cu mare plăcere la Bruxelles, ori de câte ori am ocazia, iar când urc pe scenă, încerc să transmit publicului întreaga mea vibrație muzicală. Invitația la River Jazz Festival mă onorează și consider că festivalul este o experiență importantă și promițătoare pentru muzica și muzicienii de gen. Aștept un public numeros, căruia să îi împărtășesc atmosfera de sărbătoare a celor 25 de ani de activitate concertistică“, afirmă artistul.

Concertul de la Bruxelles face parte din turneul european al violonistului român, intitulat Djangofollies, care mai cuprinde concerte la Namur și la Anvers, turneu de asemenea desfăşurat după distincţia primită în anul 2015 de Cavaler în Arte şi Litere, una dintre cele mai importante distincţii culturale ale Franţei.

Florin Niculescu (n. 1967, București) este un important violonist și un nume cu însemnătate ce şi-a lăsat amprenta pe scena jazz-ului internațional. Recunoscut pentru consecvenţa și sensibilitatea muzicală, artistul este considerat succesorul lui Stéphane Grappelli.

Stabilit în anii ’90 la Paris, Florin Niculescu a colaborat cu cei mai mari muzicieni francezi, Charles Aznavour, Patrick Bruel, Roberto Alagna, Henri Salvador, Françoise Hardy, Dany Brillant.