Folclor din toate colțurile lumii la Festivalul „Hora din Străbuni”

Folclor din toate colțurile lumii la Festivalul „Hora din Străbuni”

DISTRIBUIȚI

Ansambluri folclorice din România, Rep. Moldova, Grecia, Algeria, Mexic, Thailanda, Sri Lanka, Rusia și Polonia vor urca ce scena din Vaslui la Festivalul Internațional „Hora din Străbuni”, care se va desfășura în perioada 31 iulie – 4 august.

Ne aflăm în fața celui mai important eveniment cultural al anului, Festivalul „Hora din Străbuni”, care va reuni formații reputate din țară și din străinătate. Vasluienii vor avea ocazia să cunoască o fărâmă din cultura tradițională a altor popoare, să intre în contact cu lucruri noi și sperăm ca cetățenii să vină în număr cât mai mare la spectacole. La fel, sper ca oaspeții din țară și din străinătate să se simtă bine în orașul nostrum și să revină cu plăcere la Vaslui. Trebuie să ne promovăm și lucrurile frumoase, să arătăm că aici se întâmplă lucruri frumoase”, susține primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, citat de ziarulevenimentul.ro

De asemenea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Lucian Onciu, consideră că “după o pauză de 16 ani, festivalul a fost reluat în anul 2013, iar anul acesta putem vorbi despre un eveniment de amploare, având în vedere că el reunește formații din mai multe colturi ale lumii”.

De asemenea, o parte din formațiile participante la festival vor susține spectacole și la Bârlad, Hoceni, Pădureniși Negrești, acolo unde se desfășoară festivalul „Cântec, joc și voie bună, la Negrești în bătătură”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.