Folclor românesc şi voie bună, în cadrul unui festival internaţional desfăşurat în...

Folclor românesc şi voie bună, în cadrul unui festival internaţional desfăşurat în Cehia

Foto: ICR

În perioada 22-25 iunie 2017, în oraşul Strážnice din Cehia, vor avea loc concerte de muzică populară ale Orchestrei Rapsodia Vâlceană şi ale Ansamblului Folcloric Floricica din Costești, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor Strážnice. De asemenea, la organizarea acestor evenimente cultural au luat parte Institutul Cultural Român de la Praga și Asociația Românilor din Republica Cehă.

Organizat de Institutul Național al Culturii Folclorice, a LXXII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Strážnice găzduiește zeci de formații folclorice locale și internaționale și atrage anual zeci de mii de spectatori.

Înființată în anul 1987, Orchestra Rapsodia Vâlceană este formată din interpreți instrumentiști şi vocali de muzică populară românească care au dus faima muzicii populare oltenești nu numai peste hotarele județului Vâlcea, dar şi în străinătate. Condus de Floricica Mîndreci, Ansamblul Folcloric Floricica din Costești este un grup tânăr, format în anul 2012, dar care a reușit în acest scurt timp să adune în palmaresul său participări și premii la valoroase festivaluri de tradiții și folclor din România.

Spectacolele Orchestrei Rapsodia Vâlceană și Ansamblului folcloric Floricica din Costești vor avea loc conform programului festivalului, care poate fi consultat pe pagina oficială: http://festivalstraznice.cz/.