Folkever 2016 aduce la Siret renumiţi oameni de artă, cultură şi literatură...

Folkever 2016 aduce la Siret renumiţi oameni de artă, cultură şi literatură din întreg spaţiul românesc

DISTRIBUIȚI

Pe parcursul anilor, Festivalul Folkever, care se desfăşoară în oraşul de frontieră Siret, a oferit publicului siretean prilejul de a se întâlni cu adevărate personalităţi şi valori ale literaturii şi culturii româneşti, fiind, de altfel, singurul festival de acest fel care se organizează în nordul României, scrie Bucpress.eu.

Vineri, 23 septembrie începând cu orele 12.00 la Casa de Cultură din oraşul Rădăuţi actorii Teatrului „Ginta Latină” din Chişinău vor prezenta  spectacolul „Abecedar bizar”, iar la orele 19.00 – „Cherchez la femme”. În aceeaşi zi la orele 17.00 la Sinagoga Mare din Rădăuţi, Eugen Toboş şi Răzvan Lupu vor susţine un concert de chitară clasică. La Gara Siret actorii Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava vor prezenta spectacolul „Trenul de noapte”, informează Radio Cernăuţi.

Şi-n ultimele două zile ale săptămânii, programul Festivalului Folkever este foarte încărcat, urmând să aibă loc o dezbaterea „La ce bun poeţii în vremuri sărace”, cu participarea  conf. univ. dr.George Bondor de la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice din Iași, (redactor-șef al revistei „Timpul”), Gabriel Ghescu, (redactor-șef adjunct al revistei „Timpul” și redactor-șef al editurii Adenium), Raluca Vârlan (responsabil de proiecte culturale și comunicare la Institutul Francez Iași), conf. univ. dr. Mihai Ignat de la Facultatea de Litere din Brașov și poeta Radmila Popovici (Chișinău). Dezbaterile vor fi organizate în  Sala Voievozilor din cadrul Primăriei Siret, începând cu orele 13.00, după care va avea loc o  întâlnire cu poetul Emil Brumaru. În seara zilei de sâmbătă, 24 septembrie, în incinta Casei de Cultură din Siret, interpreţii de muzică folk –  Mircea Rusu Band, Raul Cârstea şi Adi Manolovici vor susţine un spectacol de muzică folk.

Şi ultima zi a săptămânii va fi la fel de bogată în evenimente culturale, graţie organizatorului – Ioan Mateiciuc, poet şi interpret de muzică folk din oraşul Siret, care va organiza la galeria de Artă din Rădăuţi lansări de carte și lecturi publice, avându-i alături pe dramaturgul Mihai Ignat, poeta Radmila Popovici din Chișinău, poetul Matei Hutopilă (Tișița) și poetul Vlad Alui Gheorghe. Duminică, 25 septembrie începând cu orele 20.30 la Casa de Cultură din Rădăuţi vor evolua  Mircea Baniciu, Mircea Rusu Band şi Mihai Boicu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.