Fondul de carte în limba română din Serbia de Răsărit a fost...

Fondul de carte în limba română din Serbia de Răsărit a fost completat

Reprezentanții Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni au donat un lot de carte românească în vederea dotării bibliotecilor şi şcolilor din regiunile cu o minoritate românească semnificativă din Serbia.

Donaţia se înscrie în seria de activități MAE-DPRRP prin care se urmăreşte păstrarea și afirmarea identităţii culturale şi lingvistice și a fost realizată cu ocazia deplasării unei delegații, în perioada 14-17 aprilie, în Republica Serbia, la Zajecar, Vârşeţ şi Belgrad.

Completarea fondului de carte în limba română a fost relevată şi cu ocazia întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanţii comunităţilor româneşti, în cadrul vizitei pe care am făcut-o în Serbia. Este esenţial să punem la dispoziția tinerelor generaţii de etnici români din aceste comunităţi cât mai multe instrumente prin care apartenenţa lor la filonul identitar românesc să se consolideze”, a precizat ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr.

Au fost donate peste 2000 de manuale de limba română, cărţi pentru copii şi albume, precum şi 200 de CD-uri şi DVD-uri. Acestea au fost oferite Consulatelor  generale de la Zajecar şi Vârşeţ şi Ambasadei României la Belgrad. Ulterior, misiunile diplomatice le vor distribui comunităţilor de români, asociaţiilor şi şcolilor româneşti.