Fostul ambasador român în Spania, decorat de Guvernul de la Madrid

Fostul ambasador român în Spania, decorat de Guvernul de la Madrid

Guvernul Spaniei a acordat fostului ambasador al României la Madrid ordinul Isabel la Catolica în grad de Mare Cruce, în semn de recunoaștere a activităţii desfăşurate de diplomatul român în Spania, informeaza Inforoes.com

Înmânarea distincției a avut loc într-o ceremonie oficiată la reşedinţa ambasadorului Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernández Bachiller.

Ordinul Isabel Catolica în grad de Mare Cruce este o distincție a Spaniei, instituită de Fernando VII, la 14 martie 1815, sub denumirea „Real y Americana Orden de Isabel la Católica” (Ordinului Real și American Isabel Catolica), cu scopul de a-i „recompensa pe cei care dovedesc loialitatea și merite în favoarea prosperității acestor teritorii”.

Ordinul a fost reorganizat în 1847, prin Decretul Regal din 26 iulie 1847, fiind rebotezat Ordinul „Regal al Isabella Catolica”.

Ultimul regulament a fost adoptat printr-un nou Decret Regal din 1998. Funcția sa actuală este de a “recompensa acele comportamente extraordinare cu caracter civil, făcute de spanioli și străini, în beneficiul națiunii sau contribuția, într-un mod relevant, pentru a promova relațiile de prietenie și cooperare a națiunii spaniole cu restul comunității internaționale”.

Acum, această distincție este acordată de Ministerul Afacerilor Externe al Spaniei. Marele Maestru al ordinului este regele Spaniei, în timp ce Marele Cancelar al Ordinului este ministrul Afacerilor Externe.

Toate titlurile Ordinului trebuie să poarte semnăturile celor doi.