Fostul cămin al lui Van Gogh va deveni lăcaș de cult ortodox

Fostul cămin al lui Van Gogh va deveni lăcaș de cult ortodox

Sursă foto: basilica.ro

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale a cumpărat Capela romano-catolică Sfântul Nicolae pentru a o transforma în biserică parohială a comunităţii ortodoxe Sfântul Antim Ivireanul din Cergy.Aflată în satul francez Auvers-sur-Oise (Ile-de-France), capela a fost căminul renumitului pictor olandez Vincent Van Gogh, în ultimele luni de viaţă ale acestuia, în prezent, lăcaşul de cult fiind abandonat de mai bine de 40 ani.

Pr. paroh Lilian Măntăluţă a explicat faptul că Parohia Sfântul Antim Ivireanul este tânără, fiind înfiinţată acum aproximativ 8 luni. Biserica Sfântul Nicolae a fost cumpărată de la Dioceza catolică, aceasta din urmă acceptând propunerea Mitropoliei româneşti cu sediul în apropierea Parisului.

De asemenea, Răzvan Ionescu, paroh al Parohiei Sfintele Parascheva şi Genoveva (Biserica St. Sulpice)  a anunţat că după amenajările specifice cultului ortodox, biserica va fi deschisă credincioşilor în câteva săptămâni. Banii au fost strânși cu ajutorul românilor din toată lumea, precum şi prin împrumuturi de la parohii româneşti din Franţa. Întrucât e nevoie de bani în continuare, donaţiile sunt binevenite, a transmis părintele în continuare, informează basilica.ro.