Fotograful Sebastian Vaida, invitat la „Festivalul de Fotografie Budapesta”

Fotograful Sebastian Vaida, invitat la „Festivalul de Fotografie Budapesta”

Institutul Cultural Român Budapesta susține, în perioada 22-24 martie 2018, participarea fotografului român Sebastian Vaida la “Festivalul de Fotografie Budapesta”, găzduit de Budapest Projekt Galéria (Str. Kossuth Lajos, nr.14, Budapesta, 1053).

Festivalul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente fotografice anuale din Europa Centrală, înglobând, pe parcursul a două luni, expoziții fotografice din diverse colțuri ale lumii, întâlniri, analize de portofolii, ateliere și prezentări de diapozitive.

În ultimii 15 ani, Sebastian Vaida a fost implicat în domeniul fotografiei pe diverse proiecte, fie ca fotograf, trainer sau coordonator, având la activ, pe lângă conducerea unei publicații online de fotografie și zeci de workshopuri, poate cea mai importantă realizare a sa, împreună cu un colectiv pasionat, Festivalul de Fotografie “Photo Romania”, unul dintre cele mai importante manifestări de gen din țară.

Creat în 2010, sub titulatura FIAF, Festivalul “Photo Romania” a adus fotografia în prim-planul vieții culturale românești, înscriind orașul Cluj în rețeaua mondială a festivalurilor de fotografie de înaltă ținută.

În cadrul „Festivalului de Fotografie Budapesta”, ediția 2018, fotograful Sebastian Vaida a fost invitat să participe cu două prelegeri despre fotografia contemporană în România, prilej cu care se va putea întâlni cu fotografi profesioniști și recenzenți – curatori, editori de carte și reviste, proprietari de galerii, atât din Ungaria, cât și din străinătate.

Astfel, în data de 22 martie 2018, de la ora 18.00 va avea loc evenimentul intitulat “PHEN Nights” – proiecții și discuții ce se concentrează în jurul organizației cu acelaşi nume (The Photo Europe Network/ PHEN), ce include zece festivaluri europene de fotografie. Cu această ocazie, Sebastian Vaida va intra în dialog cu Tania Castro, director al Photon Valencia.

În data de 24 martie 2018, între orele 10.00-15.00, se va desfășura masa rotundă “BPF18 Analiză de portofolii”, cu participarea unor experți de gen maghiari și internaționali.