Franța: Cod portocaliu pentru furtuna Leon

Franța: Cod portocaliu pentru furtuna Leon

DISTRIBUIȚI

Franța: Cod portocaliu pentru furtuna Leon
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, în conformitate cu datele transmise de agenția națională de meteorologie Meteo France, un nou episod de furtună, numit Leon, va traversa teritoriul francez în intervalul 1-2 martie 2020. Astfel, 15 departamente din vestul spre estul țării au fost plasate în cod portocaliu de vânt în rafale cu viteze de până 100-120 km/h însoțite de ploi puternice.
Informații suplimentare privind furtuna Leon sunt disponibile la adresa web: http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.