Franța: posibile perturbări ale circulației din cauza manifestațiilor și grevelor

Franța: posibile perturbări ale circulației din cauza manifestațiilor și grevelor

Sindicatele franceze au lansat un apel la manifestații și greve pe întregul teritoriul Franței, pentru ziua de marți, 3 martie 2020. Vor fi manifestații în special în fața prefecturilor și subprefecturilor. De asemenea, sunt posibile perturbări ale circulației feroviare, urbană și interurbană, precum si în rețeaua rutieră, anunță MAE.

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France pe site-ul RATP.

Pentru a urmări circulația trenurilor în timp real, cetățenii pot consulta informațiile disponibile pe site-ul SNCF: www.sncf.com/fr/prevision-trafic, https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itinerairehttps://www.oui.sncfhttps://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement. Pentru rețeaua Transilien, poate fi consultată platforma dedicată: http://www.transilien.com.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.rowww.mae.ro  și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.