Frumuseţile Olteniei prezentate în seria „Descoperiți România”

Frumuseţile Olteniei prezentate în seria „Descoperiți România”

O noua emisiune de mărci poştale dedicată Olteniei, alcătuită din şase timbre ce ilustrează elemente-simbol ale acestei regiuni, este lansata de Romfilatelia in seria “Descoperiti Romania”. Începând cu 29 august emisiunea de marci postale dedicata Olteniei va fi disponibila la toate magazinele Romfilatelia.
Emisiunea filatelica este o invitatie de a descoperi un tărâm marcat de specificul românesc, unde stilurile arhitecturale se îmbină armonios cu tradiţiile, meşteşugurile, obiceiurile regiunii păstrate cu mare grijă din vremuri trecute.
Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 515 exemplare și echipat cu blocul de 6 timbre al emisiunii şi setul de plicuri „prima zi” ale emisiunii având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur, ambele produse fiind numerotate cu negru de la 001 la 515. În deschiderea albumului este etalată reproducerea unei litografii cu imaginea Mănăstirii Hurezi din secolul al XIX-lea.
Cula Greceanu, una din culele reprezentative pentru arhitectura oltenească a Evului mediu, Muzeul de Artă din Craiova, Mănăstirea Tismana, Mănăstirii Hurezi, ceramica de Horezu, Crâmpoşia selecţionată şi Negru de Drăgăşani sunt emblemele noii serii filatelice.