Gabriela Szabo la Sulina: Să nu uitați că noi, cei care trăim...

Gabriela Szabo la Sulina: Să nu uitați că noi, cei care trăim în România, suntem mereu cu gândul alături de voi!

DISTRIBUIȚI

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a participat marți, la Sulina, Programul de Tabere ARC destinat elevilor și tinerilor români din afara granițelor.

La eveniment au participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ai ICR și ai autorităților județene tulcene, fiind transmise mesajele președintelui și respectiv al premierului României, urmate de un moment artistic susținut de un ansamblu folcloric din Rep. Moldova.

Să trăiți la maximum clipele pe care le veți petrece aici, în Sulina, să luați cu voi amintirile cele mai frumoase de aici și să nu uitați că noi, cei care trăim în România, suntem mereu cu gândul alături de voi”, a declarat ministrul Szabo, citată de Agerpres.ro

Reamintim că taberele “ARC” se desfăşoară în perioada 29 iunie – 3 august, la Centrul de agrement de la Sulina şi în Tabăra „Luminiţa” de la Eforie Nord.

Obiectivul programului îl reprezintă conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească. În cadrul celor şase ediţii anterioare, peste 10.000 de copii şi tineri etnici români de pretutindeni au beneficiat de acest program. Participanţii sunt selectaţi prin intermediul misiunilor diplomatice ale României şi cu sprijinul asociaţiilor româneşti din afara graniţelor, în baza îndeplinirii condiţiei obligatorii de asumare a identităţii culturale române.

Anul acesta, la Programul de tabere “ARC” participă aproximativ 2.000 de copii şi tineri, etnici români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, respectiv Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina (regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Republica Macedonia, precum şi din Italia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Canada sau din Orientul Mijlociu şi Africa.

În cadrul activităţilor educative şi recreative pe care le propune Programul “ARC”, au fost invitaţi profesori universitari, jurnalişti şi alte presonalități care vor susţine prelegeri cu teme de interes precum: limbă, istorie, cultură şi civilizaţie română, ştiinţe ale comunicării, sport etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.