Gala „100 pentru Centenar” ajunge la Roma

Gala „100 pentru Centenar” ajunge la Roma

Gala „100 pentru Centenar”, eveniment dedicat promovării comunităților românești din afara granițelor, continuă în Italia.

Evenimentul va avea loc la Roma, în data de 22 iunie a.c., începând cu orele 18:30, la sediul Accademia di Romania, în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, și a ambasadorului George Bologan, alături de reprezentanții misiunii diplomatice românești, reprezentanții autorităților locale, ai mediului asociativ românesc, membrii clerului român, precum și mass-media în limba română din teritoriu, anunță MRP.

Inițiativa este dedicată Anului Centenar și își propune să promoveze patrimoniul cultural românesc și recunoașterea meritelor și a valorii adăugate aduse de membrii comunității românești din Italia. Cei prezenți la activitate vor avea oportunitatea de a asculta Orchestra Națională „Valahia”, condusă de dirijorul Marius Zorilă, cu participarea solistei Lavinia Goste.

Gala, care a avut deja loc în Bruxelles (Belgia) și în Lisabona (Portugalia), va putea fi urmărită pe TVR Internațional.

În contextul deplasării în Italia, ministrul pentru românii de pretutindeni va face, în perioada 21-23 iunie a.c., și o vizită de lucru în regiunile Calabria și Lazio.