Gala ”Români pentru Români” a premiat excelența

Gala ”Români pentru Români” a premiat excelența

Prin Gala ”Români pentru Români” organizată cu sprijinul Ambasadei României în Rep. Moldova și găzduită de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” de la Chișinău, s-a creat încă un pod cultural peste Prut. 

Gala a fost deschisă cu un recital susţinut de Cristofor Aldea Teodorovici, fiul artiştilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici. Proiectul TVR Moldova a fost susţinut de fostul ministru de Externe al României, Bogdan Aurescu. Un proiect de suflet, în primul rând, pentru că el înseamnă, de fapt, un sprijin important pentru consolidarea spaţiului cultural comun între România şi Moldova. În acelaşi timp, reprezintă un proiect care sprijină racordarea fizică a Republicii Moldova, prin România, la spaţiul european, a declarat Bogdan Aurescu, citat de TVR.

Premiul pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Românesc i-a revenit celei care a introdus un obicei românesc – colindul de ceată bărbătească – în fondul UNESCO.

Înseamnă o recunoştinţă a miilor şi miilor de oameni care au creat patrimoniul nostru, l-au conservat şi l-au perpetuat, a subliniat Varvara Buzilă, etnograf şi muzeograf la Muzeul Naţional de Etnografie. Reprezintă germenele de creştere al unui canal care să preia standardele de excelenţă ale Televiziunii Publice din România, a declarat, la rândul său, Marius Lazurca, ambasadorul României în Rep. Moldova.

”Am lucrat la programele de ştiri, la emisiunile de actualitate ediţii speciale, dezbateri. Acum suntem, iată, cu un copil născut şi care creşte, creşte frumos, suntem mândri să fim la Chişinău şi să-i reprezentăm pe români şi aici, în Capitala Republicii Moldova”, a subliniat directorul Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci. – sursa: tvr.ro