Geta Popescu Dor, ”Alpinista anului 2016”

Geta Popescu Dor, ”Alpinista anului 2016”

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) a decernat în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Alpinismului Românesc premiile Sportivul Anului pentru anul 2016.

Geta Popescu Dor a fost desemnată Alpinista anului 2016 – juniori, feminin, pentru recordurile mondiale de vârstă din Aconcagua 6962 m și Denali/McKimley 6190 m.

Este al doilea an consecutiv în care Federația Română de Alpinism și Escaladă premiază realizările de excepție în alpinismul în munți înalți ale sportivei legitimate la Clubul Sportiv Montan ”Altitudine”.

Am primit premiul Sportivul Anului 2016, secțiunea Alpinism juniori, acordat de Federația Română de Alpinism și Escaladă, ca o recunoaștere a două cele mai importante ascensiuni pe care le-am făcut anul trecut. Sunt cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Aconcagua, cel mai înalt vârf din afara Asiei având 6.862 de metri și pe Denali, considerat Gigantul Americii de Nord cu 6190 de metri. Mă bucur de efortul de a ajunge pe vârf, pentru mine este ceva special. Mă bucur, de asemenea, de reușita recentă, din 25 ianuarie, a colegului de echipa Erik Gulacsi – cel mai tânăr alpinist din Europa pe vârful Aconcagua – la 12 ani. Ascensiunile noastre în munții înalți din afara țării au fost realizate în cadrul Altitude Expeditions Team, divizia de munți înalți a Clubului Sportiv Montan ”Altitudine”. Vreau să termin cele două circuite, 7 Volcanoes și 7 Summits. Îmi doresc să fiu mereu la Altitudine”, spune Geta Popescu.

Începând din 2009, Clubul Sportiv Montan ”Altitudine” obține, prin sportivii săi, al șaptelea titlu ”Alpinistul Anului”.