Acasă Cultura / Culte Ghid online privind finanțare europeană pentru Cultură

Ghid online privind finanțare europeană pentru Cultură

Comisia Europeană a lansat un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunitățile de finanțare disponibile la nivelul UE pentru sectoarele culturale și creative. CulturEU, un ghișeu unic pentru finanțarea din partea UE, reunește 75 de oportunități de finanțare din 21 de programe UE diferite, de la Europa Creativă și Orizont Europa la fondurile structurale și InvestEU. În doar câteva clicuri, instrumentul interactiv online poate direcționa orice entitate culturală europeană către cel mai adecvat sprijin financiar din partea UE pe care îl are la dispoziție.

Ghidul a fost elaborat pentru a ajuta partenerii care lucrează în sectoarele culturale și creative, indiferent de tipul și dimensiunea lor, să navigheze în peisajul finanțării UE, să înțeleagă ce oportunități le stau la dispoziție și, în cele din urmă, să acceseze mai ușor finanțarea UE. Părțile interesate pot filtra în mod automat oportunitățile de finanțare relevante în funcție de nevoile lor, de sectorul lor și de tipul de organizație pe care o reprezintă. Ghidul este completat de exemple și bune practici care pot servi drept sursă de inspirație. CulturEU va fi actualizat periodic cu cele mai recente informații privind noile cereri de propuneri și va fi disponibil în toate limbile UE la începutul anului 2022.

 

 

Articolul precedentPiața muncii necesită o nouă politică de beneficii pentru angajați: program de lucru flexibil, inițiative de wellbeing și leadership agil
Articolul următorMAE caută soluții de repatriere pentru 72 de români blocați în Maroc