Acasă Asia Gimnasta Sabrina Voinea a câștigat medaliile de aur atât la bârnă cât...

Gimnasta Sabrina Voinea a câștigat medaliile de aur atât la bârnă cât și la sol, la Cupa Mondială de la Doha

168124 – 05032023 – Gimnasta româncă Sabrina Maneca Voinea a obţinut, sâmbătă, medaliile de aur în finalele de la bârnă și de la sol, la Cupa Mondială de la Doha. Dupa locul 5 ieri, în finală la sărituri, Sabri a reușit să câștige două medalii de aur după o evoluție impecabilă. La numai 15 ani, Sabrina, campioană europeană de junioare, a debutat strălucit la senioare.

Campioană europeană de junioare  anul trecut, Sabrina Voinea a debutat în Qatar, la Cupa Mondială de la Doha. După ce ieri a obținut locul 5 în finală la sărituri, ea a reușit să câștige la bârnă, după o evoluție impecabilă. 13.766 pentru cel mai dificil exercițiu din concurs și aur la doar 15 ani.

”La 15 ani, Sabrina Voinea este revelația Cupei Mondiale de la Doha. Campioana europeană de junioare a dublat aurul la bârnă cu medalia de aur la sol. Cea mai mare dificultate (5.7), al doilea punctaj la execuţie (7.900) şi un total,13.600 cu care a Sabrina a câștigat detașat ultima finala a gimnastelor la cea de-a 15-a ediţie a concursului din Qatar. Argint pentru Chiaki Hatakeda ( Japonia, 12.900), bronz pentru Breanna Scott ( Australia, 12.800). Sabrina, care este antrenată la lotul naţional de la București de Camelia Voinea și Cristi Moldovan, face parte din programul “Ţară, ţară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom”, transmite Federația Română de Gimnastică, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentConcert Duo Anima, la Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii
Articolul următorRomânia susține, alături de o coaliție de state ONU, solicitarea unui aviz consultativ al Curții Internaționale de Justiție pe tema schimbărilor climatice