Gimnaziul din Crasna (regiunea Cernăuţi), la hram

Gimnaziul din Crasna (regiunea Cernăuţi), la hram

sursa foto: Timp Românesc

Zilele acestea la Gimnaziul din comuna Crasna, raionul Storojineţ,  regiunea Cernăuţi a fost organizată o amplă manifestare culturală pentru marcarea hramului acestei instituţii de învăţământ în limba română, „Sfinţii ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan”.

20150830_182217
sursa foto: Timp Românesc

Evenimentul a fost precedat de un moment de reculegere păstrat la intrarea în lăcaşul de învăţământ, unde au fost aprinse mai multe candele în memoria martirilor ucraineni decedaţi pe Maidanul de la Kiev.

După momentul de reculegere, a fost vizionată o expoziţie de lucrări ale elevilor Gimnaziului, având ca temă „Căsătoria”. De altfel, această temă a fost şi motto-ul manifestărilor propriu-zise organizate în sala de festivităţi a Gimnaziului, la care au participat elevi, cadre didactice, părinţi, precum şi înalte feţe bisericeşti din localitatea Crasna, anunţă bucpress.eu.

gimnaziua Crasna la ceas aniversar
sursa foto: BucPress

În alocuţiunea de deschidere a evenimentului, Ştefan Mitric, directorul Gimnaziului, a subliniat importanţa acestei sărbători pentru elevii şi cadrele didactice, exprimând bucuria de a-l avea ca oaspete pe domnul Ionel Ivan, ministru consilier în cadrul Consulatului General al României la Cernăuţi.

Diplomatul român a rostit un cuvânt de salut din partea oficiului consular, a felicitat conducerea Gimnaziului pentru această iniţiativă, mulţumind, deopotrivă, primarului localităţii precum şi preotului-paroh, Părintele Vasile din Crasna, pentru grija acordată instituţiei de învăţământ.

De asemenea, diplomatul român a propus un moment de reculegere în memoria martirilor ucraineni căzuţi la Kiev pentru democraţie şi o viaţă mai bună. Deoarece, motto-ul manifestărilor de la Crasna a fost „Căsătoria”, Ionel Ivan a fost prezent la această întâlnire împreună cu soţia, Mioara.

Pe rând, copii, cadre didactice şi enoriaşi ai bisericii au vorbit despre instituţia şi taina căsătoriei, au recitat versuri şi au interpretat cântece bisericeşti.

20150830_180739 - Copie
sursa foto: arhiva Timp Românesc
sala de sport a Gimnaziului de la Crasna
sursa foto: arhiva Timp Românesc

 

sursa foto: Timp Românesc
sursa foto: arhiva Timp Românesc