Gradiniţa renovată cu sprijinul României, redeschisă la Ungheni (Rep. Moldova)

Gradiniţa renovată cu sprijinul României, redeschisă la Ungheni (Rep. Moldova)

DISTRIBUIȚI

O grădiniță renovată din banii oferiți, în cadrul unui grant, de către Guvernul României, a fost redeschisă, pe 24 septembrie, la Ungheni. Costurile reparației se ridică la 3 milioane de lei.

Grădinița ”Andrieș” din Ungheni este una din instituțiile preșcolare care au beneficiat de programul de asistență tehnică oferit de România, a cărui valoare totală este de 20 de milioane de euro.

Lucrările finanțate din grantul oferit de România includ reparația capitală a grădinițelor, schimbarea acoperișului, a sistemelor de încălzire, rețelelor electrice, amenajarea terenurilor de joacă, anunţă radiochisinau.md.Lazurca_diploma

La inaugurare a participat și ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, care a precizat că din cele 20 de milioane de euro au fost reparate și modernizate peste 770 de grădinițe din Rep. Moldova. El a anunțat că România va continua să sprijine educația preșcolară în Rep. Moldova.

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a menționat că după reparație se va reduce consumul de energie și, respectiv, cheltuielile de la bugetul local. Cu acest prilej, primarul Alexandru Ambros a oferit ambasadorului Lazurca diploma de excelență ”în semn de gratitudine, apreciere și prețuire a meritelor deosebite și a implicării în implementarea cu succes a Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Rep. Moldova și pentru contribuția remarcabilă la modernizarea grădinițelor din orașul Ungheni.”

Programul de reparație a grădinițelor face parte din Acordul de grant în valoare de 100 de milioane de euro pe care România și-a asumat să-l acorde Rep. Moldova pentru proiecte în diferite domenii.

gradinita_ungheni
Grădinița ”Al. Mateevici” din Ungheni se află în renovare

Cu acest prilej, a fost vizitat și șantierul grădiniței ”Al. Mateevici”, o altă grădiniță din Ungheni, inclusă în programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.