Acasă Alte comunitati Grecia – perturbări majore ale transportului public în contextul grevelor

Grecia – perturbări majore ale transportului public în contextul grevelor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă despre faptul că a fost anunțată o grevă generală de 24 de ore în sectorul public, miercuri, 28 februarie 2024, pentru marcarea unui an de la catastrofa feroviară de la Tempe.

Ca urmare a declarării participării la acțiunile revendicative a mai multor categorii profesionale, vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulația tramvaielor, metroului și garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE. În Atena, autobuzele și troleibuzele vor circula în intervalul orar 09:00-21:00. Șoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află și Atena, desfășoară o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie 2024.

Pentru detalii legate de eventualele anulări ale zborurilor interne și internaționale din data de 28 februarie, operate pe aeroporturile din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să contacteze companiile de zbor și agențiile de turism.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro și www.mae.ro.