Grup de lucru româno-moldovean pe teme de agricultură

Grup de lucru româno-moldovean pe teme de agricultură

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, l-a primit, pe 8 februarie, pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rep.Moldova în România, Mihai Gribincea.Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat cooperarea dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România și instituția omoloagă din Republica Moldova, Mihai Gribincea, apreciind ca necesară asistența din partea experților români. De asemenea, Ambasadorul a menționat că semnarea unui nou Plan de Acțiune pentru anul 2016 ar permite o colaborare mai bună între cele două ministere.

La rândul său, oficialul român a afirmat că în ce privește Rep. Moldova, două sectoare cu o importanță deosebită sunt cel sanitar-veterinar și cel fitosanitar. Experții români ar putea acorda asistență colegilor din țara vecină astfel încât Rep. Moldova să poată intra pe piața europeană cu cât mai multe produse.

Totodată, în vederea realizării unui schimb de cunoștințe în domeniile sanitar-veterinar, fitosanitar și comerț agroalimentar, în perioada următoare se va crea un grup de lucru între experții celor două ministere.