Acasă Cultura / Culte Gusturile gastronomiei secuiești revin la Ozosep

Gusturile gastronomiei secuiești revin la Ozosep

A opta ediţie a târgului Ozosep revine în Capitală, în zilele de 13 și 14 iunie, cu o serie de programe culturale speciale, dar și cu nelipsitele delicatese pregătite de micii producători și produse artizanale.

În ambele zile ale evenimentului, amatorii de vinuri sunt invitați să descopere secretele degustării alături de invitatul Ozosep, Mircea Dinescu. La ediția de sâmbătă, va fi prezent şi somelierul Péntek István, care îi va învăţa pe vizitatori tehnici și lucruri interesante despre vinuri și regulile de degustare.

Vizitatorii Ozosep sunt invitați la o performanță colorată de muzică balcanică reinventată, eveniment susținut de AbascMusic (cunoscut de la festivalul Electric Castle).

Gusturile gastronomiei secuiești revin și ele la Ozosep, însă, de data aceasta, pe lângă gulașul de nelipsit, vizitatorii vor face cunoștință și cu alte mâncăruri tradiționale, precum paprikașul, pregătite pe loc de bucătari pricepuți.

Sunt așteptați peste 30 de mici producători cu o gamă largă de produse 100% naturale. La Ozosep găsiți brânzeturi speciale, preparate din carne și din carne de vânat, siropuri și gemuri, miere, pâine de casă, prăjituri, turtă dulce, sărățele, kürtős, pălincă și multe altele. Ca de fiecare dată, vor fi prezenți și meșterii artizani cu jucării din lemn, obiecte din ceramică, articole din piele, lucrate manual, dar și bijuterii deosebite.

Copiii sunt așteptați în ambele zile ale evenimentului la atelierul de creație în aer liber. Atelierul va avea loc sub îndrumarea lui Kata de la Mycreativeplace, cu ajutorul căreia cei mici vor picta și decora sacoșe de textil personalizate, cusute special pentru ei.