Acasă Cultura / Culte ”Have Sweet Dreams” selectat pentru Festivalul de Film de la Odense

”Have Sweet Dreams” selectat pentru Festivalul de Film de la Odense

Regizorul român Ciprian Suhar participă, în perioada 25 – 27, la Festivalul Internaţional de Film de la Odense, cel mai vechi festival de film Danemarca (fondat în 1975).

Scurtmetrajul Have Sweet Dreams (2014) a fost selectat în competiţia oficială şi va fi proiectat în datele de 25, 26 şi 27 august, la Cafébiografen şi Magasinet.

Filmul românesc concurează, alături de alte 100 de pelicule, la trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional. Ca urmare a unui parteneriat încheiat în 2013, scurtmetrajul câştigător la Festivalul de la Odense este preluat în selecţia Academiei Americane de Film (Oscar Academy), la secţiunea scurtmetraje.

Filmul Have Sweet Dreams spune povestea a doi băieţi care provin dintr-o familie modestă, în care lupta cu dificultăţile vieţii cotidiene reflectă neputinţa adulţilor de a-şi asuma responsabilitatea pentru decizii care privesc întreaga familie. Filmul a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri de profil, printre care Trieste Film Festival (Italia, 2015), Festival International du Film d’Aubagne (Franţa, 2015), Lichter / Filmfest Frankfurt International (Germania, 2015) şi Asiana International Short Film Festival (Coreea, 2014). Filmul a fost premiat pentru cea mai bună imagine (ZeroTrenta Cortofestival, Italia, 2014), cea mai bună interpretare (Valdarno Cinema Fedic, Italia, 2015) şi cel mai bun scurtmetraj într-o limbă străină (Jalari in Corto Festival, Italia, 2014).

Festivalul Internaţional de Film de la Odense (OFF), cel mai important festival de profil din Danemarca, se desfăşoară anul acesta în perioada 24-30 august.

 

Articolul precedentEcouri la Plzeň Capitală Culturală Europeană 2015 din Cehia
Articolul următorBiserica românească din Jaca (Zsáka)-Ungaria a fost resfințită