Hora Unirii și piese românești pe pârtie la Kalavrita

Hora Unirii și piese românești pe pârtie la Kalavrita

Foto: AFRG

Elevii Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza” care funcționează cu sprijinul Ministerului Românilor de Pretutindeni, au fost alături de părinți, într-o excursie la Kalavrita.

Aceștia au vizitat localitatea Kalavrita și Mănăstirea Mega Spileo (Marea Peșteră) dar marea atracție a fost pârtia de ski.

Cu toții s-au bucurat de săniuș, ski, snowboard și snowmobile. Deși a fost un grup extrem de mare, transportat de două autocare, aceștia s-au simțit ca o mare familie care a petrecut o zi de neuitat. În ciuda frigului, distracția pe pârtie s-a încheiat cu Hora Unirii, dedicată Unirii Principatelor Române. Drumul la întoarcere a părut mai scurt, fiind plin de veselia copiilor care au cântat bogatul repertoriu de piese românești pe care le cunosc!

AFRG este o organizatie non-guvernamentală non-profit care are ca obiective principale păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din Grecia, precum şi promovarea limbii române, culturii, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti în Grecia, dar şi în alte ţări, prin colaborări internaţionale.