Horia Mihail a dat startul turneului Pianul Călător 2017 în ritm de...

Horia Mihail a dat startul turneului Pianul Călător 2017 în ritm de vals

Horia Mihail  a pornit din nou la drum însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România. Turneul Pianul Călător, ediția a VII-a, are loc în perioada 5 aprilie – 4 mai 2017, în 15 localități din țară și la Chișinău.

De șapte ani încerc să spun lumii povești muzicale. Au fost ani în care am acordat atenție unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitație la vals, pentru că voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanță și valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Și pentru mine aceste turnee se transformă în povești. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai numeros mă fac să am și mai multă energie și dorință de a continua. Urmează alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape în fiecare seară, dar abia aștept această nouă călătorie a mea și a pianului, și sper că și publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals’’, a declarat Horia Mihail.

Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfăşurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având şi obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani. În urma celui de-al şaptelea turneu, Pianul Călător va rămâne la Caracal, oraş care a găzduit în frumoasa sa sală de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România, publicul umplând-o de fiecare dată şi răsplătind artiştii cu multe aplauze, ceea ce arată apetenţa sa pentru muzica de calitate. Din momentul în care Pianul Călător va fi încredinţat comunităţii spre folosinţă pe o durată determinată, alte evenimente muzicale de marcă vor fi posibile în oraş.

La Tulcea, Roman, Deva și Alba Iulia pianistul se va reîntâlni și cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014, 2015 şi 2016.

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo.