Acasă Cultura / Culte I confini dell’Anima, expoziția artistului Lorenzo Viscidi Bluer la IRCCU Veneția

I confini dell’Anima, expoziția artistului Lorenzo Viscidi Bluer la IRCCU Veneția

Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția găzduiește în Noua Galerie, în perioada 4-18 februarie 2023, expoziția de pictură și artă decorativă I confini dell’Anima, a artistului Lorenzo Viscidi Bluer.  La vernisajul care are loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17:00 vor susține scurte prezentări artistul Lorenzo Viscidi Bluer, jurnalistul Enzo Santese și coordonatorul de proiect din partea IRCCU Veneția.

Prin această expoziție, IRCCU Veneția își propune atragerea publicului local venețian dar și a publicului din Padova unde Lorenzo Viscidi Bluer își are propriul atelier.

De asemenea, IRCCU Veneția își propune să evidențieze colaborarea dintre artiștii români și artiștii italieni, o parte dintre lucrări fiind realizate  în urma călătoriilor de documentare și prezentare din România, în 2019, când artistul a deschis o expoziție itinerantă cu titlul „Zbor în lumină”, la Cluj și la Târgu Jiu.

Programul expoziției:
– de marți până vineri, între orele 15:30-19:30
– sâmbătă și duminică, între orele 10:00-12:30 și 15:30-19:30

Artistul va fi prezent în galerie pe întreaga durată a expoziției.

Născut la Veneția în 1963, Lorenzo Viscidi Bluer este profund influențat de laguna venețiană în creația sa artistică. Culorile și tușele sale amintesc de lumina specială a orașului, de interioarele palatelor și de costumele de epocă, prezente pe străzile orașului pe perioada Carnavalului. Și-a început cariera artistică cu 30 de ani în urmă prin experimentele cromatice asupra albastrului (în italiana: blu), un albastru intens, cu care şi-a câştigat apelativul „pittore del blu/pictor al albastrului”, de aici provenind pseudonimul său artistic: Bluer. Este autorul a peste 100 de expoziţii în Italia, Australia, Austria, Brazilia, Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Statele Unite, Turcia, Ungaria şi Venezuela. A participat la numeroase evenimente, precum expozițiile colaterale de la cea de-a 52-a Bienală de Artă de la Veneţia (2007) şi de la cea de-a 12-a Bienală de Arhitectură de la Veneţia (2010). A fost prezent la cea de-a 54-a Bienală de Artă de la Veneţia în secţiunea dedicată artiştilor din regiunea Veneto. În 2019, Lorenzo Viscidi Bluer a expus în România, la Târgu Jiu și la Cluj, un grupaj de lucrări sub titlul „Zbor în lumină”. Detalii suplimentare despre artist: https://www.bluer.net/.