Ia românească, sărbătorită în Cipru

Ia românească, sărbătorită în Cipru

Membri ai Alianţei Românilor din Cipru şi reprezentanţi ai misiunii diplomatice a României în Republica Cipru au prezentat ia tradiţională şi portul popular românesc prin cântec şi dans, în cadrul unui eveniment de celebrare a Zilei Universale a Iei şi a sărbătorii Sânzienelor, potrivit Ambasadei României la Nicosia.

Evenimentul, intitulat “Sânziene printre sculpturi”, a avut loc marţi în Parcul Sculpturilor din localitatea Aya Napa, din regiunea cipriotă Ammochostos (Famagusta), la el participând de asemenea reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi numeroşi turişti care vizitau parcul.

Înfiinţat în 2015, Parcul Sculpturilor din Aya Napa este un proiect inedit care se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, cuprinde o mare colecţie de piese realizate de peste 50 de artişti din întreaga lume care au participat la Simpozionul anual de sculptură organizat de municipalitatea Aya Napa.

O serie de artişti renumiţi şi-au creat sculpturile la faţa locului pe o perioadă de trei săptămâni, transformând parcul într-un atelier în aer liber, iar extinderea colecţiei este un proiect în curs de desfăşurare. Sculptorul român Ciprian Hopertean a realizat lucrarea “Poarta către Mare”/Gate to the Sea”.