ICR Istanbul va găzdui expoziţia „Annabel’s of the Scared Heart”

ICR Istanbul va găzdui expoziţia „Annabel’s of the Scared Heart”

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul va găzdui expoziția de ilustrație și de bandă desenată „Annabel’s of the Scared Heart” în perioada 26 aprilie – 7 mai 2017. Evenimentul de artă contemporană este semnat de tânăra artistă de origine română Zeynep Oezbay , un nume care s-a impus recent și în forță pe piața de artă din Istanbul.

Expoziția artistei cuprinde 15 tablouri realizate prin tehnica de acuarelă și grafică. Banda desenată, în accepțiunea clasică, reprezintă o formă de artă care utilizează o serie de imagini consecutive în scopul de a ilustra un fir narativ. Particulariatea acestei expoziții este înlănțuirea între tehnica de bandă desenată și ilustrația contemporană. Personajul Annabel este reflectat plecând de la ipostaze care descriu rutina vieții de zi cu zi, sau de la o perspectivă imaginară. Annabel este o doamnă singuratică ce în inima ei de femeie își pune semne de întrebare despre crearea omului și evoluția sa.

Născută la Istanbul în anul 1989, ZEYNEP OEZBAY, este fiica unei familii mixte, româno-turce. Între 2006 -2007 a urmat studiile Facultății de Arte, specializarea Arte plastice şi decorative din cadrul Universității Ovidius din Constanța. În anul 2007 revine la Istanbul unde își continuă studiile până în anul 2010 la Universitatea Mimar Sinan, Facultatea de Arte Frumoase, Secția de Pictură. Între 2011-2013 a locuit la Londra timp în care s-a perfecționat în tehnica picturii murale pictând pereții restaurantelor, cafenelelor și în alte spații publice. În perioada 2013-2015 este studentă la Academia de Modă Istanbul, secția Design Vestimentar.

După absolvire, îmbinând pasiunea dintre design și pictură, începe să creeze genți împreună cu renumita artistă Zeynep Korel și să predea cursuri de pictură la Universitatea Tehnică Yildiz din Istanbul. Creațiile sale au fost puse la vânzare în lanțurile de magazine de fashion de lux Bilstore din Turcia. Tânăra artistă a realizat și o colecție de articole vestimentare combinând stilurile vintage şi design contemporan pe care le comercializează pe un website personal.

Zeynep Oezbay a participat la numeroase expoziții mixte naționale și internaționale: expoziție mixtă la Universitatea Ovidius din Constanța (martie, 2006,); expoziții mixte la Galeria Lal Sanat din Istanbul (aprilie, iulie, august 2010); expoziția mixtă a artiștilor istanbulioți la Bodrum (august, 2010); expoziție mixtă la 4. Levent Tenis Klübü (ianuarie și octombrie, 2011); expoziție mixtă de Ziua Internațională a Femeii la Karadeniz Egerli, ediția I; expoziție mixtă la Muzeul Atanas Șarenkov, Haskovo, Bulgaria (iunie 2016); expoziție mixă internațională Niksanat, ed.a III-a, la Cemal Reșit Rey (iunie, 2016); expoziție mixtă la 4. Levent Tenis Klübü (februarie, 2017).