”Identitate – Competiție – Performanță”

”Identitate – Competiție – Performanță”

Foto: MRP

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează în data de 15 iulie dezbaterea cu tema ”Identitate – Competiție – Performanță”. Evenimentul este organizat în cadrul programului de tabere ”ARC”- 2017 și se va desfășura la Centrul de agreement Tabăƒra Sulina, începând cu ora 11.00. Alături de ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păƒstârnac, se vor afla și ministrul Tineretului, Marius Dunca, precum și secretari de Stat din Ministerul Educației Naționale și Ministerul Turismului, precum și a reprezentanți ai autorităților locale din județul Tulcea.

Covaliu
Mihai Covaliu, campion olimpic

La dezbatere va fi prezent și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, laureat cu aur la  Jocurile Olimpice din 2000, bronz la Olimpiada din 2008 și  campion mondial în 2005. Acesta va împărtăși copiilor veniți din comunitățile românești din afara granițelor  despre eforturile, sacrificiile și satisfacțiile pe care la presupun atingerea performanței.

Taberele ARC se desfășoară în Centrele de Agrement din Sulina (Tulcea) și Oglinzi (Neamț), în serii consecutive de câte șapte zile, la care participム2.000 de elevi, tineri și profesori însoțitori din comunitățile românești din afara țării.

Pentru prima dată, în acest an, la organizarea programului de Tabere ARC și-au adus contribuția și nume mari ale sportului românesc, care au devenit ambasadori ai taberei, sub motto-ul ”Identitate – Competiție – Performanță.

Proiectul de tabere ”ARC” face parte din Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni pentru perioada 2017- 2020, fiind finanțat și organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului, beneficiind de sprijin logistic din partea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Turismului și Ministerului Educației Naționale.