Acasă Europa Identitatea culturală românească promovată în Bălţi prin consolidarea mediului civic local

Identitatea culturală românească promovată în Bălţi prin consolidarea mediului civic local

Conferința de încheiere a proiectului „Promovarea identităţii culturale româneşti în Bălţi prin consolidarea mediului civic local”, a avut loc pe 3 octombrie, la municipiul Bălți din Rep. Moldova. Proiectul, de organizat de Asociațiile Eurocentrica și Convergențe Europene (ACE), a fost implementat cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

În cadrul proiectului, 15 reprezentanți ai unor ONG-uri active din Bălţi au participat la cursuri, grupate în două module: „Idei şi bune practici în domeniul realizării proiectelor cu fonduri nerambursabile” şi “Curs de calificare în profesia de expert accesare fonduri de coeziune şi structurale europene” (curs acreditat ANC).

La conferința de la Bălți au luat parte membri ai mediului asociativ local, cei 15 participanți la cursurile de formare de la București, reprezentanții organizatorilor, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, dl. Nicolae Uncuță, precum și Consulul General al României la Bălți, dl. Mihail Baciu.

În deschiderea evenimentului, Consulul General al României, Mihal Baciu, a subliniat importanța desfășurării unor astfel de proiecte pentru mediul asociativ din Bălți, cu atât mai mult, cu cât în această parte a Republicii Moldova societatea civilă românească are nevoie de cât mai mult sprijin. De asemenea, diplomatul a asigurat că Bucureștiul, prin proiecte proprii sau prin intermediul ONG-urilor, va continua să susțină orice inițiative de natură să consolideze democrația, să 12077166_1025016327519385_1793938121_nprofesionalizeze localnicii activi și să promoveze principiile europene, în special diversitatea etnică și culturală.

Reprezentanții societății civile din Bălți au fost încurajați să pună în aplicare cunoștințele dobândite și să facă propuneri de proiecte pentru dezvoltarea și consolidarea mediului asociativ din zonă.

Participanții la cursuri au primit certificate de absolvire a cursurilor.

Reprezentanții organizațiilor participante la eveniment și-au luat angajamentul ca, în continuare, să depună eforturi comune în vederea desfășurării unor proiecte viitoare în interesul comunităților și al beneficiarilor pe care îi reprezintă.