IEH organizează cursuri de perfecționare pentru lectorii care predau limba predau...

IEH organizează cursuri de perfecționare pentru lectorii care predau limba predau limbă, cultură și civilizație românească în Timocul sârbesc

În perioada 23-24 mai 2017, în contextul Zilei Românilor de Pretutindeni, Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni organizează la Drobeta Turnu Severin cursuri  de perfecționare pentru lectorii care predau limba predau limbă, cultură și civilizație românească în Timocul sârbesc.

Atelierele vor fi susținute de profesori-formatori specializați în metodica, psihopedagogia şi didactica predării  de la Inspectoratul Școlar Mehedinți și sunt organizate în parteneriat cu Protopopiatul Daciei Ripensis din Timoc și Asociația pentru cultura românilor/vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum”.

De asemenea, vor fi abordate teme ce țin de cerinţele unui învăţământ performant, instrumente alternative și atractive de studiu a limbii, culturii și civilizației românești, dificultăți ale lectorilor din Timoc în abordarea subiectelor ce țin de identitatea românească. Programul cuprinde și o parte de practică pedagogică. Participanții vor asista la lecții deschise la Școala nr.7-Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin. Unitatea de învâțământ va semna și un protocol de colaborare  cu Protopopiatul Daciei Ripensis pentru realizarea de proiecte comune în viitor.