Îmbrăcați în ie, la Bruxelles

Îmbrăcați în ie, la Bruxelles

În zilele de 21 şi 22 iunie se va desfășura, la Bruxelles, a doua ediție a celebrării iei populare, a portului tradițional popular românesc, în Diaspora.

Evenimentele de anul acesta din Belgia se înscriu într-o gamă mai bogată de acțiuni culturale şi sociale, comparativ cu cele de anul trecut. Numărul şi calitatea colaboratorilor, de asemenea, se află în creştere, ceea ce ne încurajează şi mai mult să continuăm eforturile noastre, bazate pe voluntariat.

Pe 21 iunie, românii sunt aşteptaţi la Citadelle de Namur, îmbrăcaţi în ie, pentru un picnic al iilor şi un spectacol de dansuri şi cântece populare. Tânărul ansamblu folcloric „Flori Mureşene” din Simeria şi soliştii Alex Vasiu şi Liviu Cătănaş vor încânta cu dansurile şi muzica lor. Este încurajată oferirea reciprocă de cozonac sau alte produse tradiționale românești, între participanți, de manieră informală şi 100% necomercială.

În cea de-a doua zi se sărbătoare, organizatorii Diaspora Progresistă – Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) alături de asociația non-profit ROSA Belgia a.s.b.l., au pregătit un spectacol de muzică şi dansuri folclorice, la sediul fundației Valențe Umane, Rue de la Charité.